Workshop stop met multitasking

Multitasken is een mythe

Het merendeel van de werknemers probeert de hele dag door te multitasken. Dat is jammer, want ze doen zichzelf en anderen daarmee ernstig tekort. Uit onderzoek blijkt dat multitasken niet bestaat. Eigenlijk switchen we steeds van task naar task. Dit noemen we switchtasken. De gevolgen zijn niet gering: 40% minder productief, 3-4 maal meer fouten, het werkt stress verhogend, slurpt energie en het remt creativiteit en innovatief vermogen.

Het mooist zou het zijn als je gaat monotasken (iets afmaken voor je iets nieuws begint), maar in deze wereld wordt er bijna van je geëist dat je gaat multitasken (switchtasken). Tijdens de workshop krijgen de deelnemers tips en handvatten hoe ze, als ze dan tóch gaan switchtasken, dit zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Iedereen kan en wil deze ervaringen meteen in de praktijk toepassen.

Doelen en resultaten

Wat is het verschil tussen multitasken, switchtasken en monotasken?

Wat zijn de gevolgen van teveel multitasken en wat doet het met het brein?

De deelnemers gaan op een gestructureerde manier werken op de werkvloer en daarbuiten. Ze maken betere keuzes en  krijgen meer rust in het hoofd.

Een nieuwe werkwijze zal resulteren in een hogere efficiëntie (netto werktijd is groter), meer productiviteit (er worden minder fouten gemaakt), maximale  klantgerichtheid (de klant krijgt de volledige aandacht) en minder werkdruk.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop Stop met multitasking is flexibel van opzet en duurt 1 tot 3 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreide timemangement training of kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op alle medewerkers binnen uw bedrijf, zowel in een managementrol als in een uitvoerende functie. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als een grote groep mensen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille