Kunst van Netwerken

De kracht van een sterk netwerk

Salesprofessionals en inhoudelijke professionals lopen rond in de organisatie van de klant, ze bezoeken seminars, trainingen of bijeenkomsten en onderhouden off- en online een persoonlijk netwerk. Wellicht bezoeken ze zelfs gericht netwerkbijeenkomsten, om proactief nieuwe contacten op te doen en het eigen zakelijke netwerk uit te breiden. Maar netwerken is meer dan vluchtige gesprekjes aanknopen met alle aanwezigen, een gelikte elevator pitch houden en veel visitekaartjes achterlaten. Deze aanpak werkt zelfs contra productief.

Netwerken is verbindingen leggen: juist andere mensen met elkaar in contact brengen. Deze verbindingen leveren in de toekomst ambassadeurs, informatie, leads en referenties op. Netwerken is ook een persoonlijke vaardigheid, die door iedereen is te leren. Succesvol netwerken heeft wel tijd nodig en het lijkt daarin net op alle andere vormen van acquisitie.

In de workshop De Kunst van Netwerken van 3to1 komen alle vaardigheden, kennis en ideeën van succesvol netwerken aan bod. Dit kan een enorme bijdrage leveren aan zowel een persoonlijk commercieel succes als een succes voor de eigen organisatie.

Doelen en resultaten

Wat is de meest effectieve manier van netwerken, waar zitten de beste contacten en wat is een haalbare doelstelling

Het uitwerken van diverse pitches, case stories, profielen en hitlists, zowel live als digitaal

Wat zijn goede manieren om een gesprek te openen, de kracht van een persoonlijke introductie door een netwerkcontact en welke communicatievaardigheden zijn nodig tijdens netwerkgesprekken.

Het herkennen van een lead of commerciële kans en de beste wijze om hierop proactief in te spelen.

Hoe onderhoud je het eigen netwerk op de korte en lange termijn en welke slimme tools kun je hiervoor inzetten.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop De Kunst van Netwerken is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar de eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht ondernemers, managers, verkopers of mensen die werkzaam zijn als commerciële professional en regelmatig in contact zijn met klanten of prospects. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als  grote groep mensen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille