Professioneel Presenteren

Het geheim van een onvergetelijke presentatie

Maar weinig professionals stappen met plezier op een podium om een presentatie te geven aan klanten, collega’s of vakgenoten. Vaak omdat aan een succesvolle presentatie hoge eisen worden gesteld: de boodschap overbrengen, het publiek inspireren, kennis overdragen en dat alles op een originele en krachtige manier. Naast een perfecte inhoud zijn persoonlijkheid, vorm en stijl onmisbare ingrediënten voor een succesvolle presentatie.

De workshop Professioneel Presenteren van 3to1 behandelt in duidelijke stappen alle elementen van een boeiende, effectieve en doelgerichte presentatie. Vanaf de samenstelling en voorbereiding tot en met de uitvoering en performance. Het geven van een succesvolle (zakelijke) presentatie begint met een uitstekende voorbereiding.  Ook de opening, structuur en opbouw van de presentatie zijn onmisbare ingrediënten. De workshop behandelt het gehele voortraject, vanaf ideevorming tot het punt van uitvoering.

Het overtuigend, boeiend en origineel brengen van een presentatie is een specifieke discipline. Deze workshop richt zich dan ook op het brengen van de tekst, toepassen van improvisaties en het gebruik van de stem, houding en attitude. Presentaties worden pittiger, inspirerender en zetten de toehoorders aan tot actie.

Doelen en resultaten

De beste opbouw van een zakelijke presentatie met een duidelijk stappenplan van idee tot uitvoering

De beste tips om nervositeit te verminderen, omgaan met onverwachte vragen uit de zaal en andere praktische obstakels

Hoe kan de kern van het verhaal aan het publiek worden overgebracht? Door inzet van de zes plakfactoren om de boodschap echt te laten beklijven.

Werken met audiovisuele middelen, cuecards en presentatiesoftware. Hoe voorkom je de meest gemaakte Powerpoint fouten?

Zet de toehoorders op het puntje van hun stoel door een scherpe performance met slim gebruik van stem, intonatie en interactie met het publiek.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop Professioneel Presenteren is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar de eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is voor iedereen die regelmatig een zakelijke presentatie geeft voor klanten, collega’s of vakgenoten. Het is voor mensen met een management- of verkoopfunctie, of die werkzaam zijn als inhoudelijk professional of een ondersteunende rol hebben. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grotere groep mensen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille