Inhoudelijke professionals 3to1

Verkoop voor inhoudelijke professionals

De inhoudelijke professionals in een organisatie spelen een belangrijke ondersteunende rol in commerciële processen. Of het nu gaat om consultants, monteurs, productspecialisten, servicemedewerkers of adviseurs gaat. Zowel in pre-sales als after-sales trajecten werken ze actief samen met uw salesteam, waarbij ze technisch, organisatorisch, juridisch of productinhoudelijk advies geven.

Inhoudelijke specialisten moeten hiervoor commerciële en communicatie vaardigheden en kennis aanleren, aangezien die van nature meestal niet aanwezig zijn of als lastig worden ervaren. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol bij de signalering van nieuwe kansen en leads voor de organisatie.

De training Verkoop voor Inhoudelijke Professionals is speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld. Alle praktische vaardigheden en valkuilen komen aan bod om aan deze commerciële ondersteunende rol een positieve invulling te geven en een krachtige bijdrage te leveren aan het commerciële resultaat van de organisatie.

Na het succesvol voltooien van de training zijn de deelnemers:

Ze hebben een duidelijk beeld van de eigen rol en taakstelling en hoe ze een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het commerciële proces
Een breed scala aan commerciële tips, skills en methoden zijn in praktische werkvormen geoefend en eigen gemaakt
Ze zijn bewuster en alerter op uitspraken, vragen en commerciële technieken van klanten, die als doel hebben om gebruik te maken van de onwetendheid van de inhoudelijke professional
Uw inhoudelijke professionals nemen met meer zelfvertrouwen deel aan commerciële gesprekken en leveren hierbij een actievere deelname
De samenwerking met het verkoopteam verloop soepel en met wederzijds vertrouwen
Ze werken aan individuele ontwikkelpunten en krijgen hierbij de juiste coaching en ondersteuning

In-company programma, flexibel van opzet

De training Verkoop voor Inhoudelijke Professionals is flexibel van opzet en duurt twee tot zes dagdelen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van uw mensen. Het in-company programma is modulair opgebouwd, kan zowel online als face-to-face worden gegeven en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie.

Uitdagend en intensief

Met uitdagende oefeningen, casussen en praktische werkvormen wordt hard gewerkt aan het opbouwen aan nieuwe set methoden en vaardigheden. Tijdens de tussenliggende trainingsdagen werken de deelnemers aan eigen praktijkopdrachten. Hierdoor heeft het trainingsprogramma een directe en grote impact op het gedrag, kennis en attitude van de deelnemers.

Voor wie?

Deze training is voor ambitieuze inhoudelijke professionals, die beter willen worden in de eigen commerciële rol en hun vaardigheden willen versterken, bijvoorbeeld:

 • Consultants
 • Engineers
 • Designers
 • Productspecialisten

 • Stafmedewerkers

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen en thema’s van professionele Verkoop voor Inhoudelijke Professionals komen aan bod, waaronder:

 • De eigen rol in het commerciële proces
 • De uitdagingen, problemen en ‘pijn’ van de klant verhelderen
 • Inzet van overtuigende proposities, pitches en casestories
 • Herkennen, inventariseren en benutten van koopsignalen
 • Krachtige communicatie- en presentatievaardigheden

Praktische informatie

Een complete in-company maatwerk training, in zijn geheel aangepast naar uw specifieke wensen, eisen en unieke bedrijfssituatie:

 • Business to Business omgeving
 • Twee tot zes dagdelen, modulair opgebouwd

 • Groepen van vier tot tien deelnemers
 • MBO-HBO niveau
 • Certificaat na afronding

Daarom 3to1

Daarom 3to1

De trainers van 3to1 hebben minstens 20 jaar ervaring, hanteren de laatste inzichten en leveren volledig maatwerk.

Onze werkwijze

Onze werkwijze 3to1

Uw vraag, situatie, wensen en doelstellingen zijn uniek en dat vraagt om een uitgekiende afstemming tussen uw vraag en onze oplossing.

Ons team

Over ons 3to1

3to1 heeft een breed netwerk van talentvolle en gespecialiseerde trainers, waarmee wij samenwerken voor onze trainings- en workshopprogramma’s.

Thoughtleaders

Artikelen 3to1

Wij publiceren iedere maand nieuwe, diepgaande artikelen en whitepapers over het commerciële vak, ter inspiratie voor alle salesprofessionals.

Meer dan 250 bedrijven gingen je voor – hieronder een kleine greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille