Workshop creativiteit voor beginners

Creativiteit is te leren

Bedrijven zitten te springen om ideeën voor nieuwe producten en diensten, manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren, strategieën om zich sterker te onderscheiden in de markt en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Een belangrijke aanzet hiervoor is het op ieder niveau in uw organisatie, vergroten van het creatieve vermogen van uw medewerkers.

Creativiteit wordt vooral toegeschreven aan kunstenaars, uitvinders en reclamemensen. De belangrijkste reden waarom mensen niet creatief zijn, is omdat zij zelf vinden dat ze het niet zijn. Hierdoor proberen de meeste mensen hun aanwezige creativiteit vaak niet eens te gebruiken. Ieder mens is geboren met een bepaald talent voor creativiteit en kan door oefening, bewustwording en de juiste technieken het eigen creatief vermogen sterk vergroten.

De workshop Creativiteit voor Beginners van 3to1 is een eerste aanzet om de geheimen van creativiteit te ontdekken. Stop met de standaard ideeënbus, het brainstormkwartiertje tijdens de vergadering  of sessies op de hei en haal het ware creatieve potentieel van al uw medewerkers naar boven.

Informatie aanvragen

Doelen en resultaten

Creativiteit als combinatie van een manier van waarnemen, denken en doen en simpele manieren om het aan te wakkeren
Terug naar onze natuurlijke creativiteit, die onderweg verloren is gegaan door te rationeel en logisch te leren denken en afwijkende ideeën af te wijzen
Het opdoen, oefenen en perfectioneren van vijf basisvaardigheden, die essentieel zijn voor alle vormen van het creatieve en algemene denken.
Gestructureerde en ongestructureerde methoden voor het opdoen van ideeën en slimme manieren om de kwaliteit ervan te bepalen en te kiezen.
Creatief denken op een speelse wijze opnemen in het dagelijks functioneren en daarvan dan direct de vruchten plukken.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop De Basis van Creativiteit is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is geschikt als generieke sessie voor iedereen binnen uw organisatie, of toegespitst op een afdeling of team met een specifieke uitdaging of doelstelling.  De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grote groep deelnemers.

Facts & figures

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we uw wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.
Onze workshops zijn uitermate geschikt voor uw netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.
Het programma is dusdanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen

Een greep uit onze klantenportefeuille