Workshop creativiteit voor beginners 3to1

Creativiteit is te leren

Bedrijven zitten te springen om ideeën voor nieuwe producten en diensten, manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren, strategieën om zich sterker te onderscheiden in de markt en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Een belangrijke aanzet hiervoor is het op ieder niveau in uw organisatie, vergroten van het creatieve vermogen van medewerkers. Daar is workshop Creativiteit voor Beginners voor ontworpen.

Creativiteit wordt vooral toegeschreven aan kunstenaars, uitvinders en reclamemensen. De belangrijkste reden waarom mensen niet creatief zijn, is omdat zij zelf vinden dat ze het niet zijn. Hierdoor proberen de meeste mensen hun aanwezige creativiteit vaak niet eens te gebruiken. Ieder mens is geboren met een bepaald talent voor creativiteit en kan door oefening, bewustwording en de juiste technieken het eigen creatief vermogen sterk vergroten.

De workshop Creativiteit voor Beginners van 3to1 is een eerste aanzet om de geheimen van creativiteit te ontdekken. Stop met de standaard ideeënbus, het brainstormkwartiertje tijdens de vergadering of sessies op de hei en haal het ware creatieve potentieel van alle medewerkers naar boven.

Doelen en resultaten

Creativiteit als combinatie van een manier van waarnemen, denken en doen en simpele manieren om het aan te wakkeren
Terug naar onze natuurlijke creativiteit, die onderweg verloren is gegaan door te rationeel en logisch te leren denken en afwijkende ideeën af te wijzen
Het opdoen, oefenen en perfectioneren van vijf basisvaardigheden, die essentieel zijn voor alle vormen van het creatieve en algemene denken.
Gestructureerde en ongestructureerde methoden voor het opdoen van ideeën en slimme manieren om de kwaliteit ervan te bepalen en te kiezen.
Creatief denken op een speelse wijze opnemen in het dagelijks functioneren en daarvan dan direct de vruchten plukken.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop De Basis van Creativiteit is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar de eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is geschikt als generieke sessie voor iedereen binnen een organisatie, of toegespitst op een afdeling of team met een specifieke uitdaging of doelstelling. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grote groep deelnemers.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille