Onze werkwijze 3to1

Onze werkwijze

Er bestaat geen ´standaard´ in onze trainingen, workshops, coaching of presentaties. Jouw vraag, situatie, wensen en doelstellingen zijn uniek en dat vraagt om een uitgekiende afstemming tussen de vraag en onze oplossing. Een eenmalige presentatie tijdens een klantendag vraagt natuurlijk minder afstemming en voorbereiding, dan een tweejarig trainingsprogramma voor de ontwikkeling van een salesafdeling. Maar hoe eenvoudig of uitgebreid de vraag ook is, het begint allemaal met een persoonlijk gesprek.

Werkwijze bij een uitgebreid programma

  • Persoonlijk gesprek. We vragen je het hemd van het lijf. Wat speelt er precies, wat wil je bereiken, wie zijn erbij betrokken, welke gedrag moet precies veranderen, welke impact heeft dit op de organisatie. Misschien wel de belangrijkste vraag: is een training, workshop, presentatie of coaching wel de beste oplossing voor je uitdaging en is 3to1 de beste partij om dit uit te voeren?

  • Voorstel. Natuurlijk krijg je een duidelijk voorstel, waarin de inhoud, doelgroep, voorbereiding, werkwijze, uitvoering, evaluatie en voorwaarden staan beschreven.

  • Voorbereiding. We praten met deelnemers, leidinggevenden, klanten en andere stakeholders. Bij een uitgebreid programma gaan we nog verder. We kijken en werken mee op de werkvloer en lezen en leren alles over de organisatie, markt, producten en diensten. Al deze ervaringen worden verwerkt in een duidelijk programma. Desgewenst draaien we enkele pilotsessies met de meest kritische doelgroepen. Hierbij hebben we nauw overleg met de direct leidinggevenden van de deelnemers.

  • Planning en uitvoering. Gezamenlijk plannen we de sessies, kiezen de meest geschikt locatie en optimale groepssamenstelling. Daarna gaan we aan de slag, waarbij we tussen en na de sessies de deelnemers aan het werk zetten in de praktijk. Je krijgt een verslag van de voortgang en impact en gezamenlijk sturen we desgewenst bij.

  • Opvolging. Na het programma dragen we alle leerpunten, geleerde vaardigheden en nieuwe inzichten over aan de directe leidinggevenden van de deelnemers. In veel gevallen organiseren we hiervoor speciale managementsessies. We dragen ideeën en coachingstips aan om de leermomenten uit de sessies te borgen in de organisatie.

  • Evaluatie. Na afronding evalueren we gezamenlijk en kijken op welke wijze het veranderd gedrag kan worden bestendigd en wat het beste praktisch vervolg moet zijn.

Kernmerken van onze aanpak

Het geheim van onze aanpak

Ideale mix

Ideale mix

3to1 gebruikt een optimale combinatie van de nieuwste kennis, vaardigheden, fun en interactie, om alle deelnemers de ideale leerervaring te geven.

Geen starre methodiek

Geen starre methodiek

Wij hebben geen standaard methodiek of vaste succesformule, maar kiezen voor de juiste modellen en processen die passen bij iedere specifieke situatie.

De juiste match

De juiste match

De persoonlijkheid, kennis en ervaring van onze mensen sluiten gemakkelijk en flexibel aan op de belevingswereld en dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Laten we een afspraak inplannen

Maak kennis met 3to1

Wij zijn nieuwsgierig naar je plannen en ambities, doelen en uitdagingen. De eerste stap is een persoonlijk gesprek inplannen. Bel, mail of App ons of stuur een DM op een van de socials.
Laten we een afspraak inplannen