Sales coaching 3to1

Sales Coaching van 3to1

Het snelste groeipad door sales coaching. Wat doe je als een collega of jezelf een uitdaging heeft die niet binnen een regulier trainings- of workshopprogramma is op te lossen. Bijvoorbeeld een ambitieuze sales professional die sneller wil groeien in het vak. Een jonge verkoper die snel essentiële salesvaardigheden bijgebracht moet krijgen. Een sales manager die effectiever en slagvaardiger wil optreden of een management- of salesteam dat onderling beter wil functioneren. Hierbij kan persoonlijke begeleiding door sales coaching direct het verschil maken. Of het nu gaat om een aantal reflectiegesprekken of een intensief coachingstraject, 3to1 biedt de juiste oplossing afgestemd op je persoonlijke wensen, ambities en ervaringsniveau.

Daarom persoonlijke begeleiding van 3to1

3to1 integreert de laatste inzichten en nieuwste technieken in de coachings. De coaches hebben zelf minstens twintig jaar commerciële en management ervaring kennen de markt, spreken de taal en brengen je mensen in beweging.

De kracht van een coaching is dat de coachee werkt aan eigen gekozen doelen en aan de slag gaat met zelfgeformuleerde oplossingen, wat zorgt voor een ijzersterke commitment.

Door de een-op-een aanpak staat het eigen proces centraal en is er geen ruis of afleiding door groepsdynamiek.

Coaching kan als pittig en confronterend worden ervaren door directe feedback en reflectie op het eigen gedrag. Hierdoor wordt de coachee uitgedaagd nieuwe vaardigheden, technieken en keuzes te maken.

Coachingsgesprekken zijn altijd aan te passen naar de beste frequentie, tijdsduur, plaats en samenstelling, die de coachee het beste past en de beste impact heeft.

Werken met een professionele en ervaren coach

De meest voorkomende coachingsvragen

Junior
Het is een grote uitdaging om goed en snel het salesvak in de vingers te krijgen. Naast de juiste attitude moeten junior verkopers alle benodigde vaardigheden, kennis en kunde opdoen. Sales coaching van 3to1 helpt dit proces te versnellen.

Junior Verkoper

Voordat jonge verkopers een goede bijdrage leveren aan het commerciële resultaat van de organisatie kosten ze veel geld. Na een korte een opleiding of training, worden ze dan ook te vaak te snel in het diepe gegooid. Ervaren collega’s of salesmanagers hebben het te druk of zijn niet goed opgeleid om hun jonge collega’s te coachen. Dit betekent in de praktijk dat jonge verkopers gedesillusioneerd kunnen raken en klanten gaan klagen over het gebrek aan professionalisme van deze nieuwe gezichten. De effectieve coaching van 3to1 helpt om deze jonge commerciële professionals op te leiden, te begeleiden en uit te dagen.

sales manager
Voor alle commerciële talenten die de stap maken richting sales management is een hoop te leren en te ontdekken. Een-op-een sales coaching van 3to1 kan een grote impact hebben op de noodzakelijke ontwikkeling van kennis, vaardigheden en de eigen persoonlijkheid.

Sales manager

Modern sales management is een complexe uitdaging. Op een groot aantal terreinen moet een sales manager excelleren, om het maximale rendement voor de organisatie te behalen. Diepgaande kennis van het salesvak, de juiste middelen en methoden inzetten om processen te optimaliseren, creatief kunnen omgaan met specifieke uitdagingen en het verkoopteam kunnen motiveren, coachen en begeleiden. Voor ambitieuze commerciële talenten die willen doorstromen naar een managementfunctie is een intensief coachingstraject om deze ontwikkeling te begeleiden ideaal. 3to1 helpt sales managers met de juiste kennis, reflectie en vaardigheden om te groeien in een stevige rol in het sales management.

Directeur
De meeste directeuren en ZZP’ers zijn geen geboren verkopers, maar worden in het dagelijkse werk veelvuldig geconfronteerd met complexe commerciële uitdagingen. Sales coaching van 3to1 versterkt deze noodzakelijke verkoopkennis en –vaardigheden.

Directeur / ZZP’er

Een directeur of ZZP’er is vaak een inhoudelijke professional en gespecialiseerd in bijvoorbeeld techniek, management of een ander specifiek gebied. Maar zelden heeft een directeur of ZZP’er bijzondere aanleg voor sales of commerciële processen.
Toch is het werven van klanten en onderhouden van klantrelaties een noodzakelijke taak en van levensbelang voor de continuïteit van een bedrijf. Sales coaching van 3to1 is de meest effectieve manier om essentiële verkoopkennis en -vaardigheden op te doen. In een-op-een sessies reflecteren op de eigen manier van werken en ideeën en tips opdoen, die direct inzetbaar zijn in de eigen praktijk.

accountmanager
Een account manager wil zichzelf altijd verbeteren. Naast het lezen van recente verkoopliteratuur, het volgen van trainingen en feedback krijgen van collega’s, is sales coaching van de salesexperts van 3to1 de snelste manier om te groeien in het vak.

Account Manager

Van account managers wordt steeds meer verwacht, zowel ten aanzien van klanten als de eigen organisatie. Het is dus essentieel dat een accountmanager zichzelf ontwikkelt en verbetert. Trainingen, bijhouden van vakliteratuur en feedback sessies met collega’s zijn hierbij belangrijk, maar niet altijd afdoende.
Sales coaching van 3to1 is de meest effectieve manier om zich blijvend te ontwikkelen. Niet alleen ter verbetering van verkoopkennis, -technieken en –vaardigheden, maar ook voor de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid. Met scherpe reflectie op de eigen manier van werken en praktische uitdagingen om uit de comfortzone te komen. Zowel voor ervaren als beginnende account managers.

management teams
Van management teams wordt verwacht dat het geoliede machines zijn, die een organisatie daadkrachtig besturen. De praktijk is vaak anders, zeker als de leden onervaren zijn. Coaching van 3to1 helpt om management teams beter te laten samenwerken en optreden

Management team

Een management team moet tot gemeenschappelijke besluiten komen. Deze overleg- en besluitvormingsprocessen lopen niet altijd soepel, aangezien de teamleden verschillende of soms tegengestelde belangen kunnen hebben. Ook verschil in ervaring, overtuigingen, kennis en vaardigheden kunnen leiden tot problematische situaties. Met coaching van 3to1 kunnen individuele teamleden of kan het gehele team werken aan verbetering van de eigen managementskills: efficiënter leren samenwerken, elkaar positief uitdagen en versterken, feedback leren geven en ontvangen en creatief werken aan oplossingen voor alledaagse uitdagingen. Verbetering van individuele- en teampresentaties door coaching en begeleiding van 3to1.

kcc
KCC’s, belteams of klantenservice-afdelingen zijn het hart van uw directe klantcontact. Ze werven, informeren, verkopen en lossen problemen op. 3to1 sales coaching helpt uw team met meer gemak, plezier en passie en geduld uw klanten te woord te staan.

Klanten Contact Center (KCC)

Of het nu een KCC, bel team of klantenservice wordt genoemd, uw telefonische binnendienst heeft veel belangrijke commerciële taken. Enerzijds het direct verkopen aan of werven van klanten, anderzijds het informeren, adviseren en oplossen van problemen. Hiervoor zijn veel kennis en vaardigheden nodig en daarbij de juiste attitude en motivatie. Sales coaching van uw belteam door 3to1 helpt uw mensen met de versterking van alle noodzakelijke skills, zoals echt menselijk contact maken, actief luisteren, goed doorvragen, omgaan met lastige klanten en klachten, acquisitie en cross selling. Laat uw belteam coachen en verhoog het rendement van hun inspanningen.

Meer dan 250 bedrijven gingen je voor – hieronder een kleine greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille