Workshop de basis van coachen

Klankbord voor uw medewerkers

Van managers, teamleiders en directieleden wordt verwacht dat ze de medewerkers verder helpen in hun ontwikkeling. De inzet van coaching is hierbij een belangrijk instrument, maar er bestaan veel onduidelijkheden en misvattingen over wat coachen precies inhoudt en wat de meest effectieve manier is om dit in het dagelijkse aansturen te integreren. Coaching is een vorm van professionele begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt het leerproces.

De workshop De Basis van Coachen van 3to1 is voor alle leidinggevenden die de essentie van coachen tot zich willen nemen en met de beste tips en tricks direct aan de slag willen gaan. Coaching is een dynamisch proces: het vertrouwen winnen van de medewerker, haalbare doelen bepalen, de juiste vragen stellen, objectief waarnemen,  feedback geven en ontvangen, meten en bijsturen en weer leren loslaten.

Zet een eerste stap in de professionele begeleiding van uw medewerkers en maximaliseer het potentieel van hun prestaties, door de inzet van de meest effectieve coachingstools.

 

Informatie aanvragen

Doelen en resultaten

Wat is coachen precies, wat zijn de toepassingsgebieden en wat zijn de uitgangspunten om ermee aan de slag te gaan
Wat zijn de tien belangrijkste regels van coaching, welke vaardigheden
zijn nodig en wat is de juiste mindset?
Via een vijftal stappen een doeltreffende aanpak formuleren en implementeren in de dagelijkse praktijk
Wat zijn de meest voorkomende fouten die startende coaches maken, hoe zijn ze te herkennen en op welke manier pas je het eigen gedrag erop aan?
Vanuit de eigen tastbare waarneming feedback geven en ontvangen om de zelfkennis van de coachee te vergroten

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop De Basis van Coachen is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op mensen met een management of leidinggevende functie en die medewerkers willen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces.  De workshop is geschikt voor zowel een kleine als een grote groep mensen, die enige ervaring hebben met leiding geven of aansturen.

Facts & figures

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we uw wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.
Onze workshops zijn uitermate geschikt voor uw netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is dusdanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen

Een greep uit onze klantenportefeuille