Workshop Mindful werken

Herkennen van en omgaan met werkdruk en stress

Medewerkers in alle lagen binnen een bedrijf kunnen grote werkdruk en stress ervaren. Bijvoorbeeld door hoge prestatie-eisen aan zichzelf of van leidinggevenden, reorganisaties, personeelskrapte of terugkerend ziekteverzuim. Mogelijk hebben medewerkers last van concentratieproblemen, voelen ze zich futloos of ervaren ze fysieke klachten. Bij aanhoudende mentale of fysieke overbelasting kunnen medewerkers zelfs langdurig of permanent uitvallen. Hiervoor is de workshop Mindful Werken ontwikkeld.

Een gezonde organisatie ondersteunt individuele medewerkers in het werken aan hun veerkracht en vitaliteit. Mindfulness biedt concrete handvatten om medewerkers hierin te ondersteunen. In de workshop Mindful Werken leren deelnemers hun eigen stressreacties herkennen. Ook ervaren ze bewust hoe ze mindful kunnen omgaan met werkstress, zodat zij de baas kunnen blijven over het werk in plaats van andersom. De workshop is een goede start van een traject in duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Tijdens de workshop komen de belangrijkste mindfulness principes aan de orde. Daarnaast is er focus op het herkennen en omgaan van werkdruk en stress. De deelnemers ervaren diverse mindfulness oefeningen, die concreet toepasbaar zijn op het werk.

Doelen en resultaten

Op welke manier leidt het aanleren van mindfulness vaardigheden tot mentale fitheid en stress reductie.

Waarom deelnemers binnenkomen met zweverige ideeën en weggaan met concrete handvatten.

Bij mindfulness train je de ‘aandachtsspier’ en neemt de automatische reactie op stress af.

Het begint met bewustwording en waarnemen, waarbij vaardigheden aangereikt worden om de eigen werkstress te leren reguleren.

Hoe houd je een open mind en houd je jezelf creatief en scherp in de communicatie op de werkvloer.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop Mindful Werken is flexibel van opzet en duurt 1 tot 3 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreide mindfulness training of kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op alle medewerkers binnen een organisatie en kan zowel preventief als curatief ingezet worden.  De workshop is geschikt voor zowel een kleine als een grote groep mensen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille