Uitdager solution selling 3to1

Succesvolle verkopers dagen hun klanten uit

Solution Selling is nog steeds een van de meest gebruikte Business to Business verkoopmethoden. De kracht van Solution Selling schuilt in het inzichtelijk maken van alle problemen en uitdagingen (de pijn) van de klant en hiervoor een maatwerk oplossing aanbieden. Stap voor stap wordt de klant meegenomen in het begeleiden van het inkoopproces, waarbij er gezamenlijk een business case wordt gebouwd.

Ondanks het feit dat Solution Selling al meer dan dertig jaar oud is, heeft het als effectieve verkoopmethodiek veel veranderingen overleefd. Toch is er recentelijk een aantal belangrijke onderzoeken gedaan, waaruit blijkt dat de rol van de verkoper binnen Solution Selling moet veranderen. Traditionele verkoperskwaliteiten als relatiemanagement, oplossingen kunnen ontwikkelen en hard werken blijken achterhaald als succesfactoren.

De workshop De uitdager van Solution Selling focust op de nieuwe kwaliteiten en vaardigheden die verkopers succesvol maken in de hedendaagse business-to-business-verkoop. Daag je salesteam uit met deze pittige workshop en zet hen op het spoor naar nieuwe successen.

Doelen en resultaten

Welke lessen van deze dertig jaar oude verkoopmethoden zijn nog actueel en welke zijn overbodig geworden?

Commerciële professionals focussen zich op de verkeerde zaken in het salesproces en klanten weten veel minder dan gedacht.

Met welke verkoopprofiel en persoonlijkheid is er de meeste kans op succes in complexe verkoopomgevingen?

Kan de klant direct vanaf de eerste handdruk worden geactiveerd en daarmee een boeiend, scherp gesprek laten ontstaan?

Kan de moderne commerciële professional een uitdagende rol aannemen: de 3 T’s.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop De Uitdager van Solution Selling is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar de eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op salesprofessionals die werkzaam zijn in een complexe business-to-business-omgeving. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als voor een grote groep mensen, die ervaring heeft met verkoop of commerciële processen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille