Maatwerk 3to1

Maatwerk Training van 3to1: van ontwerp tot uitvoering

Sommige situaties vragen om een maatwerk training en kunnen niet met een standaardprogramma of met eigen middelen worden ingevuld. Dan heb je behoefte aan een ervaren partner, die een trainingsvraag snel, professioneel en binnen beoogd budget kan vertalen naar een praktische training, workshop of programma. 3to1 heeft ruime ervaring met het uitdenken, ontwerpen en uitvoeren van unieke maatwerk trainingen. Of het nu gaat om een introductieworkshop van een nieuw product voor 6000 medewerkers, het ontwerpen van een nieuwe verkoopstrategie en bijbehorend trainingsprogramma voor een grote retailer of een op maat gemaakt business-to-business salestraining voor een zeer specialistische markt. Wij bedenken, ontwerpen en voeren het voor je uit.

Daarom een maatwerk training van 3to1

3to1 integreert de laatste inzichten en nieuwste technieken in haar trainingen, workshops en programma’s. Wij hebben zelf minstens twintig jaar commerciële en management ervaring. We kennen de markt, spreken de taal en brengen je mensen in beweging.

3to1 besteedt veel tijd en moeite om zich in te leven in de werkomgeving van de beoogde deelnemers. Wij praten met alle betrokken medewerkers, leidinggevenden, klanten en leveranciers en werken uitvoerig mee in de dagelijkse operatie.

Wij stellen een doortimmerd programma samen, exact afgestemd op de doelgroep en problematiek, met een gezonde combinatie van kennis, bewustwording, interactiviteit, actief participeren en ontspanning.

De trainers en facilitators van 3to1 hebben ervaring met de doelgroep en kunnen gemakkelijk en flexibel aansluiten op de belevingswereld en de dagelijkse praktijk.

Onze maatwerk trainingen zijn de perfecte oplossing voor een specifieke trainingsvraagstuk. Jouw doelstellingen, wensen en eisen zijn het uitgangspunt voor de inhoud en uitvoering.

Werken met een professionele en ervaren partner

Voorbeelden van onze maatwerk trainingen

reisproduct
Voor de introductie van een nieuw landelijk reisproduct heeft 3to1 een speciale workshop ontwikkeld en gegeven aan alle betrokken medewerkers van de aangesloten vervoersbedrijven. In 12 maanden tijd zijn meer dan 500 workshops gegeven aan circa 6000 deelnemers.

Invoering nieuw reisproduct

De overgang naar een nieuw landelijk reisproduct was een grote uitdaging voor de desbetreffende vervoersbedrijven. De introductie was technisch complex en lag erg gevoelig bij de politiek, pers, reiziger en de eigen medewerkers. Voor een succesvolle introductie was de hulp nodig van alle betrokken medewerkers en een groot aantal externe inhuurkrachten. Om alle partijen zo goed mogelijk op de overstap voor te bereiden heeft 3to1 een speciale workshop ontwikkeld.
In meer dan 500 workshops heeft 3to1 bij circa 6000 deelnemers de juiste kennis bijgebracht, scepsis weggenomen en hen enthousiast gemaakt voor deze belangrijke overstap. Mede hierdoor is de overgang een groot succes geworden.

verkoopmethode
Voor een landelijke retailer, gespecialiseerd in luxe meubilair en hulpmiddelen voor senioren, heeft 3to1 een compleet nieuwe verkoopmethode en maatwerktraining ontwikkeld. Meer dan 200 verkopers in de showrooms, langs de weg en op het klantcontactcentrum zijn opgeleid en gecoacht.

Ontwikkeling verkoopmethode

Een snel groeiende landelijke retailer zag zich voor een grote commerciële uitdaging gesteld. Alle commerciële medewerkers hanteerden zijn manier van verkopen en er was geen helder uniform verkoopproces. Daarnaast waren er snel veel relatief onervaren verkopers aangenomen. Hierdoor werden veel verkoopkansen gemist, wat leidde tot omzet- en margeverlies. 3to1 heeft binnen enkele maanden een maatwerk verkoopmethode ontwikkeld, voor alle verkopers in de showroom, langs de weg en in het klantencontactcentrum. Hierbij zijn meer dan 200 verkopers opgeleid en is het salesmanagement team gecoacht en begeleid. De omzet en marge per aankoop is hierna sterk gestegen met behoud van een hoog klanttevredenheidscijfer.

salestraining
Een technologisch hoogwaardige dienstverlener was op zoek naar een maatwerk trainingsprogramma toegespitst op de eigen markt en specialistische diensten. 3tot1 heeft een salestraining op HBO niveau ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd voor het complete commerciële team.

Salestraining HBO niveau

Een van de snelst groeiende groep technologisch hoogwaardige dienstverleners van Nederland, met een brede dienstenportfolio, wilde haar commerciële processen en salesmethodiek verder professionaliseren. Het salesteam was jong, hoogopgeleid, maar nog relatief onervaren op business-to-business-sales gebied. In nauwe samenwerking met het salesmanagement en HRM heeft 3to1 een maatwerk commercieel trainingsprogramma ontwikkeld en gegeven. Hierbij is de inhoud, methode en toetsing zo opgezet, dat alle deelnemers die het programma succesvol hadden afgesloten HBO deelcertificaten hebben behaald. Daarnaast hebben alle deelnemers persoonlijke coaching gekregen en hebben allen een eindproject opgeleverd.

Frontoffice
Voor een grote semi-overheidsorganisatie met meer dan 800.000 klanten heeft 3to1 een maatwerk training ontwikkeld en uitgevoerd, voor de versterking van de persoonlijke vaardigheden van alle frontoffice medewerkers aan het loket en bij het klantencontactcentrum.

Trainingsprogramma frontoffice

Een belangrijke semi-overheidsorganisatie, die een sterke regionale publieke functie uitvoert, heeft een grote afdeling om klantvragen te beantwoorden en problemen aan de balie op te lossen en vervult daarmee een essentiële functie voor de organisatie ten aanzien van klantgerichtheid en serviceverlening. De organisatie had, na een reorganisatie en verandering van het takenpakket, een grote uitdaging voor de afdeling. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers was hoog en er was sprake van een grote demotivatie ten aanzien van het nieuwe takenpakket. 3to1 heeft een maatwerk workshopprogramma ontwikkeld om deze medewerkers nieuwe belangrijke vaardigheden bij te leren en de groep te enthousiasmeren voor haar nieuwe taken.

mbo
De volledige salesafdeling van een ICT dienstverlener, marktleider in haar vakgebied, heeft een sales opleiding en coaching op MBO niveau gevolgd. Deze was specifiek ontwikkeld en gegeven door 3to1 en ook aangepast aan de unieke marktpositie en dienstenportfolio van deze sterke performer.

Opleiding Sales MBO niveau

Na de overname van een belangrijke concurrent heeft een grote ICT dienstverlener, marktleider in haar vakgebied, een aantal nieuwe strategische doelen geformuleerd. Een daarvan was de volledige salesforce van vijftig medewerkers verder professionaliseren en een standaard verkoopmethodiek introduceren, die het beste paste bij de wijze waarop de organisatie opereert. 3to1 heeft hiervoor een uitgebreid asssessment gedaan en een complete salesopleiding ontwikkeld en uitgevoerd. Alle deelnemers die de opleiding goed hadden afgerond, kregen MBO-certificaten, omdat de inhoud, methode en toetsing waren opgezet volgens MBO-normen. Ook hebben de deelnemers coaching gekregen, waarbij gewerkt is aan persoonlijke doelen.

zakelijk
Een semi-overheidsinstelling wil de vaardigheden en inzicht van haar volledige team van 200 beveiligers en toezichthouders versterken. Hiervoor heeft 3to1 een maatwerk training gemaakt, om het interne en externe gastheerschap te ontwikkelen en te verbeteren.

Workshops Zakelijk Communiceren

Een belangrijke regionale vervoersorganisatie heeft een team van 200 medewerkers die service verlenen, toezicht houden, controles uitvoeren en de openbare orde handhaven. Omdat op een aantal terreinen de interne communicatie stroef verloopt, was een sterke impuls nodig voor professionelere interne zakelijke communicatie en gastheerschap. 3to1 heeft hiervoor een effectief maatwerk workshopprogramma ontwikkeld en uitgevoerd. Hierdoor werd vanuit de inhoud sterker met elkaar gecommuniceerd en onderling meer gerichte en constructieve feedback gegeven en gevraagd. De medewerkers zijn zich dienstbaarder gaan opstellen naar elkaar, er wordt beter naar elkaar geluisterd en er is een prettiger werksfeer ontstaan.

Meer dan 250 bedrijven gingen je voor – hieronder een kleine greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille