e-mails schrijven

Hoe maak je meer impact met je e-mails?

E-mails waar niet of slecht op gereageerd wordt, kosten een organisatie onnodig veel tijd en moeite. Is een mail niet duidelijk dan hangt de klant aan de telefoon. Is de mail niet vriendelijk, dan gaat hij naar de concurrent.

Met deze workshop krijgen je medewerkers handvatten om in e-mails een krachtige ondersteuner of partner in business uit te stralen. Ze slaan de plank niet meer mis en maken van elke mail een visitekaartje.

In de workshop E-mails Schrijven met Impact van 3to1 krijgen de deelnemers aan de hand van leuke oefeningen concrete handvatten voor klantgerichte e-mails schrijven. Onderwerpen daarbij zijn:

  • Hoe zorg je dat de lezer binnen 5 seconden de essentie ziet?
  • Hoe deel je een e-mail slim in?
  • Weg met clichézinnen; wat maakt een krachtige opening en slot?
  • Hoe schrijf je to the point?
  • Hoe formuleer je klantgericht en aantrekkelijk?
  • Wat zijn veelgemaakte e-mailblunders?

Doelen en resultaten

Geen twijfels meer over een goed begin. De deelnemers krijgen een handig model voor een overtuigende mail.

Vriendelijkheid en duidelijkheid hoeven elkaar niet te bijten. Met de formuleringstips schrijven de deelnemers helder, beknopt én klantgericht.

Door de slimme structuur weet de lezer direct wat de schrijver van hem wil en is het duidelijk wat hij moet doen.

Vanaf nu schrijft de deelnemer als partner in business in een prettige toon.

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop E-mails Schrijven met Impact duurt idealiter 3 uur. Heb je een ander tijdframe in gedachten dan maken we op basis van de gewenste onderdelen en leerwensen van de deelnemers een maatwerkprogramma. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op alle medewerkers die regelmatig e-mailcontact hebben met klanten. Van ondersteuner tot adviseur en manager; eenieder die voortaan zijn mails in één keer raak wil schrijven. De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grote groep mensen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille