Workshop krachtig onderhandelen

Een beter resultaat met behoud van een goede klantrelatie

In commerciële besluitvormingsprocessen speelt onderhandelen een steeds belangrijker rol. Zowel zakelijke klanten als consumenten zijn steeds assertiever in het stellen van eisen om betere prijs- en leveringsvoorwaarden te bedingen. Uit angst om de opdracht of relatie met de klant te verliezen, wordt hierbij nog veel te gemakkelijk korting weggegeven of worden te soepel concessies gedaan, wat een negatief effect op het bedrijfsresultaat heeft.

De workshop Krachtig Onderhandelen van 3to1 is opgezet zodat u een maximaal resultaat kunt halen met behoud van een goede relatie. Hierbij is het essentieel dat u als commerciële professional inzicht krijgt in het onderhandelproces en leert wat de belangrijkste valkuilen, manipulaties en meeste gebruikte trucs zijn. U gaat krachtiger en met meer zelfvertrouwen onderhandelen, doorziet de acties van uw onderhandelingspartner en kiest daarbij uit een principiële of positionele aanpak. U krijgt hierbij inzicht in de belangen en mindset van klanten en de meest gebruikte onderhandel- en beïnvloedingsstrategieën.

Informatie aanvragen

Doelen en resultaten

Wat zijn de basisregels en uitgangspunten van onderhandelingen en waar eindigt verkopen en start onderhandelen
Inzicht in het onderhandelproces, de diverse fasen en de ontwikkeling van het eigen BAZO
Iedere commerciële onderhandelsituatie heeft een eigen aanpak nodig, waarbij u kunt kiezen uit twee basisstrategieën
De meest gebruikte technieken om krachtig om te gaan met concessies, tijdsdruk, impasses, meerdere personen
Wat zijn de belangrijkste valkuilen, manipulaties, de meeste gebruikte trucs en hoe wapen je tegen sterke persoonlijkheden

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop Krachtig Onderhandelen is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op verkopers, commerciële professionals of mensen die werkzaam zijn in een commercieel ondersteunende rol, zowel in een business-to-business als business-t0-consumer (retail) omgeving.  De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grote groep mensen, die enige ervaring heeft met verkoop of commerciële processen.

Facts & figures

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt, waarbij we tijdens de intake uw wensen en doelen in kaart brengen en deze verwerken in het programma
Onze workshops zijn uitermate geschikt voor uw netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.
Het programma is dusdanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen

Een greep uit onze klantenportefeuille