Krachtig Onderhandelen

Krachtig Onderhandelen voor een beter resultaat

In commerciële besluitvormingsprocessen speelt onderhandelen een steeds belangrijker rol. Zowel zakelijke klanten als consumenten zijn steeds assertiever in het stellen van eisen om betere prijs- en leveringsvoorwaarden te bedingen. Uit angst om de opdracht of relatie met de klant te verliezen, wordt hierbij nog veel te gemakkelijk korting weggegeven of worden te soepel concessies gedaan, wat een negatief effect op het bedrijfsresultaat heeft.

De workshop Krachtig Onderhandelen van 3to1 is opgezet zodat je een maximaal resultaat kunt halen met behoud van een goede relatie. Hierbij is het essentieel dat je als commerciële professional inzicht krijgt in het onderhandelproces en leert wat de belangrijkste valkuilen, manipulaties en meeste gebruikte trucs zijn. Je gaat krachtiger en met meer zelfvertrouwen onderhandelen, doorziet de acties van een onderhandelingspartner en kiest daarbij uit een principiële of positionele aanpak. Je krijgt hierbij inzicht in de belangen en mindset van klanten en de meest gebruikte onderhandel- en beïnvloedingsstrategieën.

Doelen en resultaten

Wat zijn de basisregels en uitgangspunten van onderhandelingen en waar eindigt verkopen en start onderhandelen

Inzicht in het onderhandelproces, de diverse fasen en de ontwikkeling van het eigen BAZO

Iedere commerciële onderhandelsituatie heeft een eigen aanpak nodig, waarbij je kunt kiezen uit twee basisstrategieën

De meest gebruikte technieken om krachtig om te gaan met concessies, tijdsdruk, impasses, meerdere personen

Wat zijn de belangrijkste valkuilen, manipulaties, de meeste gebruikte trucs en hoe wapen je tegen sterke persoonlijkheden

In-company programma, flexibel van opzet

De workshop Krachtig Onderhandelen is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 uur, afhankelijk van de persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van de deelnemers. De inhoud is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar de eigen unieke bedrijfssituatie. De workshop kan ook onderdeel uitmaken van een uitgebreider workshopprogramma.

Voor wie?

De workshop is gericht op verkopers, commerciële professionals of mensen die werkzaam zijn in een commercieel ondersteunende rol, zowel in een business-to-business als business-to-consumer (retail) omgeving.  De workshop is geschikt voor zowel een kleine als grote groep mensen, die enige ervaring heeft met verkoop of commerciële processen.

Praktische informatie

Speciale wensen

Al onze workshops worden op maat gemaakt. Tijdens de intake brengen we alle wensen en doelen in kaart, zodat we ze in het programma kunnen verwerken.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Alle onze workshops kunnen als webinar worden gegeven. We hebben veel ervaring met het verzorgen van online sessies.

Onze workshops zijn uitermate geschikt voor een netwerkbijeenkomst, seminarprogramma, congres of klantendag. Neem contact op voor meer informatie.

Het programma is zodanig opgezet dat zowel ervaren als onervaren deelnemers een leerzame ervaring opdoen.

Een greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille