verkoop binnendienst

Training verkoop binnendienst

De verkoopondersteunende rol is van levensbelang voor de continuïteit en ontwikkeling van de organisatie. De binnendienst verkoop is verantwoordelijk voor het dagelijkse klantcontact, het onderzoeken,  beantwoorden van vragen en oplossen van problemen, het uitwerken van opdrachten en offertes en in veel gevallen ook het plannen van de agenda voor de buitendienst. Als commerciële spil van het team is de binnendienst ook een belangrijke factor in klantbehoud, klanttevredenheid en het opsporen van cross selling kansen en signaleren van nieuwe leads.

In de Training Verkoop Binnendienst komen alle essentiële communicatieve en commerciële vaardigheden aan bod om deze rol van verkoopondersteuning optimaal uit te voeren. Klanten en prospects worden beter en sneller geholpen, offertes en potentiële kansen worden krachtig opgevolgd en problemen en klachten worden klantgericht opgelost.

Na het succesvol voltooien van de training zijn de deelnemers:

Uw klanten worden proactief met de juiste urgentie geholpen en er wordt stevig doorgevraagd om de meest passende oplossing aan te bieden
Een breed scala aan commerciële technieken en mogelijkheden wordt ontwikkeld om resultaatgericht op te treden
Als spin in het web van het sales team wordt de juiste prioriteiten gesteld en proactief gehandeld waarbij de teampresentatie leidend is
Met een focus op het signaleren van kansen en cross selling mogelijkheden worden doorlopend nieuwe leads en afzetkansen ontwikkeld
Klantgericht optreden bij klachten en problemen en het belang van de goede relatie voorop zetten als basis voor een langdurige samenwerking
Ze werken aan een individueel commercieel ontwikkelingsplan en krijgen hierbij de juiste coaching en ondersteuning

In-company programma, flexibel van opzet

De training Sales Support is flexibel van opzet en duurt 3 tot 6 dagdelen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van het sales team. Het in-company programma is modulair opgebouwd, kan zowel online als face-to-face worden gegeven en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie.

Uitdagend en intensief

Praktijkgerichte oefeningen, casussen en interactieve werkvormen zijn de basis om te werken aan een  nieuwe set methoden en vaardigheden. Tijdens de tussenliggende trainingsdagen werken de deelnemers aan persoonlijke en uitdagende opdrachten. Hierdoor heeft het trainingsprogramma een directe en grote impact op het gedrag, kennis en attitude van de deelnemers.

Voor wie?

Deze training is voor ambitieuze commerciële professionals, die willen groeien in het salesvak en hun vaardigheden willen versterken, bijvoorbeeld:

 • Binnendienst verkopers
 • Sales engineers
 • Sales support medewerkers
 • Sales assistents
 • Verkoopondersteuning

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen en thema’s van professionele business to business Sales Support komen aan bod, waaronder:

 • Aanleren van krachtige commerciële technieken
 • Proactief uitwerken en opvolgen van offertes en verkoopkansen
 • Signaleren en opvolgen van nieuwe leads en cross selling mogelijkheden
 • Oplossen van en omgaan met lastige klachten en problemen
 • Effectieve telefonische en schriftelijke communicatievaardigheden

Praktische informatie

Een complete in-company maatwerk training, in zijn geheel aangepast naar uw specifieke wensen, eisen en unieke bedrijfssituatie:

 • Business-to-Business omgeving
 • Drie tot zes dagdelen, modulair opgebouwd

 • Groepen van drie tot acht deelnemers
 • MBO-HBO niveau
 • Certificaat na afronding

Daarom 3to1

Daarom 3to1

De trainers van 3to1 hebben minstens 20 jaar ervaring, hanteren de laatste inzichten en leveren volledig maatwerk.

Onze werkwijze

Onze werkwijze 3to1

Uw vraag, situatie, wensen en doelstellingen zijn uniek en dat vraagt om een uitgekiende afstemming tussen uw vraag en onze oplossing.

Ons team

Over ons 3to1

3to1 heeft een breed netwerk van talentvolle en gespecialiseerde trainers, waarmee wij samenwerken voor onze trainings- en workshopprogramma’s.

Thoughtleaders

Artikelen 3to1

Wij publiceren iedere maand nieuwe, diepgaande artikelen en whitepapers over het commerciële vak, ter inspiratie voor alle salesprofessionals.

Meer dan 250 bedrijven gingen je voor – hieronder een kleine greep uit onze klantenportefeuille

3to1 klantenportefeuille