Een goede propositie is essentieel voor een organisatie. Het is de kern wat je doet, het moet herkenbaar zijn voor je klanten en het moet zo uniek mogelijk zijn: sterk onderscheidend vermogen gegoten in een uitstekend communiceerbaar jasje. In alle gesprekken met ondernemers en managers hebben we nog maar zelden een propositie gehoord, die door iedereen in hun bedrijf consequent wordt nageleefd. Als je voor een scherpe propositie wilt gaan, betekent dat nogal wat voor een organisatie en maar weinigen werken er echt aan om deze tot in de haarvaten van de organisatie te laten doordringen.

Er zijn natuurlijk een aantal uitzonderingen, waarvan we Disney het meest tot de verbeelding vinden spreken. Disney heeft sinds jaar en dag een simpele, maar elegante propositie: “To make people happy” Dit lijkt op het eerste gezicht een uitspraak die in de directiekamer is bedacht. Want hoe breng je “happyness” nu in de praktijk?  Het management van Disney heeft dit niet licht opgevat. Alle mensen die bij Disney werken moeten niet alleen op de hoogte zijn van deze propositie maar er ook altijd naar handelen. Hoe dat werkt in de praktijk? Luister naar een verhaal van een hamburgerverkoper in een Disney themapark.

Op zoek naar meer nuttige video’s?

3to1 publiceert regelmatig nieuwe video’s met tips, technieken, fun, inspiratie en ideeën op het gebied van verkoop, marketing, management, training en presenteren. Abonneer je hieronder direct op ons YouTube kanaal.

Abonneer je op ons YouTube kanaal