De meeste commerciële professionals hebben ondertussen wel geleerd dat het productiever is om klanten vragen te stellen, dan zelf een hoop te kletsen. Maar helaas laat de kwaliteit van de vragen nog erg te wensen over.

Om echt een goede vragensteller te worden kunnen commerciële professionals inspiratie opdoen bij een andere beroepsgroep: de journalistiek. En in het bijzonder bij interviewers. Die hebben net als iedere commerciële professional een moeilijke taak: binnen een kort tijdsbestek een sterk en relevant verhaal optekenen uit de mond van hun gesprekspartner. Hiervoor gebruiken ze enkele specifieke vraagtechnieken. Een daarvan is de kampioensvraag.

We gaan in deze video kijken wat de kampioensvraag precies is, waarom deze vraag effectief kan zijn en hoe je jezelf kunt bekwamen in het stellen ervan.

Op zoek naar meer nuttige video’s?

3to1 publiceert regelmatig nieuwe video’s met tips, technieken, fun, inspiratie en ideeën op het gebied van verkoop, marketing, management, training en presenteren. Abonneer je hieronder direct op ons YouTube kanaal.

Abonneer je op ons YouTube kanaal