Training retail verkoop

Van klanten ambassadeurs maken

Als klanten de drempel over zijn en binnenstappen bij uw winkel of showroom zijn ze in handen van uw retail medewerkers. Zij kunnen voor de klant het verschil maken tussen een geweldige of gemiddelde ervaring. Veel retail- of showroom verkopers missen essentiële kennis en vaardigheden om voor klanten de juiste beleving te creëren. Klanten positief aanspreken, prettig en menselijk contact maken, een juiste inventarisatie maken van de wensen en behoeften en daarbij het best passende advies geven. Met gevoel voor de doelgroep, een klantgerichte aanpak van klachten en problemen en de juiste ‘human touch’.

Het trainingsprogramma voor Retail Verkoop van 3to1 zorgt voor meer omzet door een proactieve klantbenadering, sterkere cross-selling door het signaleren van extra verkoopkansen en een hogere klanttevredenheid door een persoonlijke benadering. Uw klanten worden ware ambassadeurs, omdat ze graag de eigen positieve ervaringen doorvertellen.

Informatie aanvragen

Na het succesvol voltooien van de training zijn de deelnemers:

Ze zijn representatief voor uw waarden en visie en weten op alle momenten de meerwaarde van uw organisatie te communiceren
Tijdens ieder klantcontact volgen ze een bewust gekozen proces om de beste winkelbeleving voor klanten te faciliteren
Ze voeren succesvolle en positieve gesprekken, omdat alle klanten op individuele en persoonlijke wijze worden benaderd
Uw medewerkers zijn zich bewust van alle koopsignalen van klanten en hebben oog voor directe cross-selling en up-selling kansen
Uw retail verkopers zijn erop gericht om van iedere klant een ambassadeur te maken, zodat krachtige mond-tot-mond reclame ontstaat
Ze werken aan de individuele commerciële en communicatievaardigheden en krijgen hierbij de juiste coaching en ondersteuning

In-company programma, flexibel van opzet

De training Retail Verkoop is flexibel van opzet en duurt 1 tot 4 dagen, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van het verkoopteam. Het in-company programma is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie.

Uitdagend en intensief

Met uitdagende oefeningen, casussen en praktische werkvormen, met voorbeelden direct uit de eigen praktijk, wordt hard gewerkt aan het opbouwen aan nieuwe set methoden en vaardigheden. Tijdens de tussenliggende trainingsdagen werken de deelnemers aan  praktijkopdrachten en kan er direct nieuw gedrag geoefend worden. Hierdoor heeft het trainingsprogramma een directe en grote impact op het gedrag, kennis en attitude van de deelnemers.

Voor wie?

Deze training is voor ambitieuze commerciële professionals, die willen groeien in het salesvak en hun vaardigheden willen versterken, bijvoorbeeld:

 • Retail verkopers
 • Sales assistents
 • Showroom verkopers
 • Winkelpersoneel
 • Filiaalhouders

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen en thema’s van professionele business-to-consumer verkoop komen aan bod, waaronder:

 • Opbouwen van een succesvolle retail verkoopmethode
 • Professionele deskundigheid en vertrouwen winnen
 • Inventariseren, doorvragen, presenteren en afsluiten
 • Het geheim van een persoonlijke social talk
 • Krachtige commerciële en communicatievaardigheden

Praktische informatie

Een complete in-company maatwerk training, in zijn geheel aangepast naar uw specifieke wensen, eisen en unieke bedrijfssituatie:

 • Business-to-consumer omgeving
 • Een tot vier dagen, modulair opgebouwd
 • Groepen van vier tot tien deelnemers
 • LBO-MBO niveau
 • Certificaat na afronding

Speciale wensen

Kijk op onze pagina met workshops gebaseerd op trainingsmodules of uw gewenste thema erbij staat. Voor coaching kijkt u bij onze persoonlijke begeleiding.
Wij leveren volledig maatwerk, ook wat betreft de grootte van uw salesteam. Neem contact met ons om de mogelijkheden met ons te bespreken.
Wij kunnen het programma zo aanpassen dat wij eerst aan de slag gaan met de minst ervaren deelnemers, waarbij later de meer ervaren menen kunnen instromen.

Een greep uit onze klantenportefeuille