Training netwerken

Mobiliseer de netwerkkracht van uw hele organisatie

De inhoudelijke professionals die voor u werken, spelen een belangrijke ondersteunende rol in de leadgeneratie van uw organidsatie. Ze lopen rond in de organisatie van de klant, ze bezoeken seminars en bijeenkomsten en volgen periodieke trainingen. Door het intensieve contact dat ze hebben met klanten, prospects en vakgenoten, zijn ze een waardevolle bron van informatie, ideeën en potentiële leads voor uw commerciële team.

De Training Netwerken van 3to1 is specifiek ontwikkeld voor inhoudelijke professionals en niet-verkopers. Alle belangrijke vaardigheden, kennis en ideeën komen aan bod om proactief commerciële kansen te herkennen en hier op natuurlijke op wijze te acteren.

Informatie aanvragen

Na het succesvol voltooien van de training zijn de deelnemers:

Ze hebben een duidelijk beeld hoe ze het eigen netwerk kunnen benutten, om een effectieve bijdrage te kunnen leveren aan het generen van kennis en potentiële leads
Een breed scala aan tips, skills en methoden zijn in praktische werkvormen geoefend en eigen gemaakt
Ze zijn bewuster en alerter op kansen en potentiële leads, die voor zichzelf en de eigen organisatie commerciële waarde hebben

Uw inhoudelijke professionals nemen met meer zelfvertrouwen deel aan gesprekken tijdens netwerkgelegenheden en leveren hierbij een actievere deelname
Op alle relevante zakelijke social media platforms nemen ze een actievere rol aan en ze vergroten de eigen persoonlijke zichtbaarheid
Ze werken aan een eigen individuele ontwikkelpunten en krijgen hierbij de juiste coaching en ondersteuning

In-company programma, flexibel van opzet

De training Netwerken is flexibel van opzet en duurt 1 tot 1,5 dag, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, ambities en de huidige ervaring van uw mensen. Het in-company programma is modulair opgebouwd en wordt gemodelleerd naar uw eigen unieke bedrijfssituatie.

Uitdagend en intensief

Met uitdagende oefeningen, casussen en praktische werkvormen wordt hard gewerkt aan het opbouwen van nieuwe methoden en vaardigheden. Tijdens de tussenliggende training en tussenliggende trainingsmomenten werken de deelnemers aan eigen praktijkopdrachten. Hierdoor heeft het trainingsprogramma een directe en grote impact op het gedrag, kennis en attitude van de deelnemers.

Voor wie?

Deze training is voor ambitieuze inhoudelijke professionals, die beter willen worden op netwerkgebied en hun vaardigheden willen versterken, bijvoorbeeld:

 • Consultants
 • Engineers
 • Supportmedewerkers
 • Productspecialisten
 • Stafmedewerkers

Inhoud

Alle belangrijke onderwerpen en thema’s van professioneel Netwerken voor inhoudelijke professionals komen aan bod, waaronder:

 • In kaart brengen en versterken van het eigen netwerk
 • Voorbereiding, uitvoering en nazorg van netwerkgesprekken
 • Inzet van overtuigende en persoonlijke pitches en casestories
 • Krachtige communicatievaardigheden bij netwerkgesprekken
 • Verbinden van de eigen offline en online netwerken

Praktische informatie

Een complete in-company maatwerk training, in zijn geheel aangepast naar uw specifieke wensen, eisen en unieke bedrijfssituatie:

 • Business to Business omgeving
 • Een tot anderhalve dag, modulair opgebouwd
 • Groepen van vier tot tien deelnemers
 • MBO-HBO niveau
 • Certificaat na afronding

Speciale wensen

Kijk op onze pagina met workshops gebaseerd op trainingsmodules of uw gewenste thema erbij staat. Voor coaching kijkt u bij onze persoonlijke begeleiding.
Wij leveren volledig maatwerk, ook wat betreft de grootte van uw salesteam. Neem contact met ons om de mogelijkheden met ons te bespreken.
Wij kunnen het programma zo aanpassen dat wij eerst aan de slag gaan met de minst ervaren deelnemers, waarbij later de meer ervaren mensen kunnen instromen.

Een greep uit onze klantenportefeuille