Inhoudelijke professionals zijn essentieel in het commerciële proces

Veel mensen in uw organisatie zonder commerciële functie hebben regelmatig contact met uw klanten en prospects in directe of indirecte zin. Ze leveren bijvoorbeeld technische ondersteuning, vervullen administratieve taken of verrichten consultancy, installatie of service op locatie van de klant. Door het intensieve contact dat ze hebben met uw klanten en prospects, zijn ze een waardevolle bron van informatie en ideeën voor uw commerciële team. Ook spelen ze een belangrijke ondersteunende rol in bijvoorbeeld pre-sales trajecten, waarbij ze in teamverband met uw commerciële mensen samenwerken en de klant direct adviseren op technisch of inhoudelijk vlak. Dit vraagt om goede commerciële kennis en communicatievaardigheden voor uw inhoudelijke professionals. 3to1 heeft twee exclusieve trainingen ontwikkeld, waarbij de directe salesvaardigheden  en netwerk- en leadgeneratie vaardigheden centraal staan.

De kracht van een uitgebreide intake

Voordat we aan de slag aan hebben we een uitgebreide intake en voorbereiding achter de rug, waarbij we de belangrijkste processen in kaart hebben gebracht en met leidinggevenden en medewerkers hebben gesproken.

Aansluiten bij bestaande kennis

Wat uw mensen al weten hoeven we niet meer te leren, dus sluiten we aan bij alle bestaande kennis. We leggen de lat op de juiste hoogte, waardoor uw inhoudelijke professionals de perfecte uitdaging krijgen.

Ons aanbod in trainingen voor inhoudelijke professionals

Training verkoop voor inhoudelijke professionals

In de training Verkoop voor Inhoudelijke Professionals komen alle vaardigheden en valkuilen aan bod om invulling te geven aan een commerciële ondersteunende rol. Geschikt voor iedereen die consultancy, advies, support of onderhoud levert en hierbij direct of indirect met uw klanten communiceert.

Training netwerken

Uw inhoudelijke professionals lopen rond in de organisatie van de klant, ze bezoeken seminars, trainingen of bijeenkomsten en onderhouden off- en online een persoonlijk netwerk. In de training Netwerken voor inhoudelijke professionals komen de vaardigheden, kennis en ideeën aan bod om proactief commerciële kansen te herkennen en hierop te acteren.

Ik wil een afspraak

Investeren in uw mensen is investeren in een beter verkoop- en serviceresultaat

U wilt de beste partij inschakelen die uw mensen direct weten te raken, te motiveren en te stimuleren. 3to1 combineert 20 jaar ervaring in verkoop en service met de beste trainingsmethoden.
Ik wil een afspraak